Linda’s Lunch: simpele gerechten voor thuis

Omdat u nu onze heerlijke lunches moet missen willen we u graag helpen met een aantal simpele, snelle lunch recepten. Deze recepten maken gebruik van ingrediënten die we vaak zelf al in huis hebben en kunnen gemaakt worden zonder keukenmachines.

Linda van Burik

“Heeft u één van onderstaande recepten geprobeerd of weet u nog een ander goed recept? Laat het me weten in de comments!”

Eet smakelijk !!!!

Omelet

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 in kleine blokjes gesneden tomaat
  • Handje groente, wat je maar lust
  • Olie, peper & zout
  • Naar keuze wel of geen brood

Klop de eieren met 2 eetlepels water in een kom of glas tot het licht en schuimig is. Strooi er wat peper en zout bij en zet het even apart. Was en snijd de tomaat en andere groente in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en bak de tomaat en de groente rustig een paar minuten. Hierna voeg je het mengsel met de eieren toe. Zorg dat het niet te hard gaat, want dan is de onderkant te donker en de bovenkant nog niet klaar. Eventueel een grote deksel erop zetten en dan is je omelet binnen no-time klaar.

Eet smakelijk !!!!

Wrap met roomkaas

Ingrediënten:

  • 1 Wrap
  • Goede eetlepel roomkaas
  • 3 of 4 plakjes beleg naar keuze
  • 1 Handjevol sla
  • Peper & zout

Bestrijk de wrap met roomkaas en strooi er peper en zout overheen. Leg daarna naast elkaar het beleg op de wrap, hierover verspreid je de sla en vervolgens draai je de wrap zo strak mogelijk op. (Mocht er nog bijvoorbeeld gehakt of kip van de vorige dag in de koelkast liggen, dan is dit ook een heerlijke vulling in plaats van het beleg).

Eet smakelijk !!!!

Zachte witte/bruine puntjes met knakworstjes

Ingrediënten:

  • Zachte witte/bruine bolletjes
  • Fijngesneden augurk
  • Knakworstjes uit blik
  • Beetje mayonaise
  • Peper & zout

Maak de worstjes warm in het vocht, dit kan zowel op het fornuis als in de magnetron. Snijd ondertussen de bolletjes open en bestrijk met de mayonaise. Als de worstjes warm zijn, dep ze dan droog met keukenpapier, strooi de fijngesneden augurk eroverheen en naar wens een beetje peper en zout.

Eet smakelijk !!!!

Pastasalade

Ingrediënten:

  • 225 gram gekookte en koude pasta naar keuze
  • Eetlepel olijfolie
  • 100 gram rode pesto
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram rucola
  • 1 rode ui gesneden
  • Peper & zout

Doe de afgekoelde pasta in een ruime kom, voeg om het wat smeuïger te maken, een beetje olijfolie toe. Roer hierdoor de rode pesto heen. Voeg vervolgens de tomaatjes, rode uit en de rucola eraan toe. Beetje peper en zout naar smaak en de pastasalade is klaar.

Eet smakelijk !!!!

Broodje zalm

Ingrediënten:

  • 2 sneeën grof bruin brood
  • 2 Eetlepels roomkaas
  • Paar plakjes komkommer
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 gekookt en gepeld ei
  • Peper & zout

Het allerlekkerste is het toch om de sneeën brood heel even 5 minuten op 180 graden warm te maken. Verdeel daarna de lepels roomkaas over het brood. Leg hier overheen de plakken zalm met hierop de partjes gekookte ei. Daarna de plakjes komkommer en maak het geheel af met een beetje peper en zout.

Eet smakelijk !!!!